Hemijski proizvodi i materijali – Elektroleum – ELEKTRONIKA

Fluks paste su sredstva koja se koriste u procesu lemljenja kako bi se poboljšala kvaliteta spoja. Fluks je hemijski sastojak koji pomaže u čišćenju površina koje treba zalemiti, uklanjajući oksidaciju i druge nečistoće. Takođe, fluks pomaže u vođenju lema (tj. tinola) do tačke lemljenja, što omogućava čvršći i pouzdaniji spoj.

Fluks paste su obično dostupne u malim tubama ili posudama i nanose se na površinu koja se lemi pre nego što se nanese lem. Korisnik može naneti fluks pastu direktno na površinu ili koristiti alat kao što je četkica.

Postupak upotrebe fluks paste je otprilike sledeći:

  1. Očistite površinu koju planirate lemiti.
  2. Nanesite malu količinu fluks paste na površinu.
  3. Zagrejte lemilicu do odgovarajuće temperature.
  4. Nanesite lem na površinu koristeći lemilicu.
  5. Nakon što se lem ohladi, očistite višak fluksa sa površine.

Važno je napomenuti da fluks paste mogu biti korozivne, tako da je važno očistiti višak fluksa nakon lemljenja. Takođe, neke fluks paste mogu proizvesti isparenja pri visokim temperaturama, pa je preporučljivo raditi u dobro provetrenom prostoru ili koristiti usisivač za dim.

Tinol žice su osnovni alat u procesu lemljenja. Njihova glavna svrha je da pruže sredstvo za povezivanje dva metala. Tinol žica se topi kada se nanese toplota, stvarajući metalni spoj koji čvrsto drži komponente zajedno.

Posoje različite vrste tinol žica, uključujući olovo i bezolovne verzije. Olovne žice su tradicionalno bile popularne zbog svoje niske tačke topljenja i lakoće upotrebe, ali su bezolovne žice postale sve popularnije zbog zdravstvenih i ekoloških razloga.

Evo nekoliko informacija o poznatim proizvođačima

Stannol: Stannol je nemački proizvođač poznat po proizvodnji visokokvalitetnih tinol žica. Njihovi proizvodi su poznati po visokoj čistoći i konzistentnosti, što omogućava precizno lemljenje.

Elsld: Elsold je još jedan ugledni nemački proizvođač. Oni proizvode širok spektar tinol žica, uključujući specijalizovane proizvode za visoko precizne aplikacije.

Interflux: Interflux je belgijski proizvođač koji je specijalizovan za proizvodnju tinol žica i drugih materijala za lemljenje. Njihove žice su poznate po visokom kvalitetu i pouzdanosti.

Alpha Fliutin: Alpha Fliutin je deo Alfa Assembly Solutions, vodećeg globalnog proizvođača materijala za lemljenje. Alpha Fliutin proizvodi širok spektar tinol žica, uključujući olovo i bezolovne verzije.

A photo of a robot squirting some blue paste onto a computer chip.

Svaki od ovih proizvođača pruža detaljne tehničke specifikacije i uputstva za upotrebu svojih proizvoda, što olakšava odabir prave tinol žice za vaše potrebe.

Termo traka Kapton je vrsta visokotemperaturne izolacione trake koja se često koristi u elektronskoj industriji. Ova traka je napravljena od poliimidnog filma, materijala koji je izuzetno otporan na toplotu. Zbog svoje otpornosti na visoke temperature, Kapton traka se često koristi u situacijama gde druge vrste traka ne bi bile dovoljno izdržljive

Elektroleum ponuda hemijskih prozivoda i materijal.

Source link

Možda vam se svidi

More From Author

+ There are no comments

Add yours